Lineup

  • MIYAZAKI CAVIAR 1983 Baerii Premium

    Special limited edition large roe fresh caviar. Only 20% meets this criteria.

    Cat. No. Fish species Net Weight Price
    MCSP10 Siberian sturgeon 10g Quote
    MCSP12 Siberian sturgeon 12g ¥9,720
    MCSP20 Siberian sturgeon 20g ¥14,040
    MCSP30 Siberian sturgeon 30g Quote
    MCSP50 Siberian sturgeon 50g Quote
    MCSP100 Siberian sturgeon 100g Quote

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  • MIYAZAKI CAVIAR 1983 Monaco

    Official purveyor of caviar to the Palace of Monaco

    Cat. No. Fish species Net Weight Price
    MCMO20 Russian sturgeon or White sturgeon 20g ¥23,760

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  • MIYAZAKI CAVIAR 1983 Crystal

    Specially aged, limited edition fully matured caviar. The choicest 1% of all caviar.

    Cat. No. Fish species Net Weight Price
    MCWC20 White sturgeon 20g ¥23,760

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  • MIYAZAKI CAVIAR 1983 Premium

    Special limited edition large roe fresh caviar. Only 20% meets this criteria.

    Cat. No. Fish species Net Weight Price
    MCWP12 White sturgeon 12g ¥9,720
    MCWP20 White sturgeon 20g ¥14,040

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  • MIYAZAKI CAVIAR 1983

    Fresh white sturgeon caviar – the very first MIYAZAKI CAVIAR 1983

    Cat. No. Fish species Net Weight Price
    MCW12 White sturgeon 12g ¥7,560
    MCW20 White sturgeon 20g ¥11,880

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  • MIYAZAKI CAVIAR 1983 Baerii

    Fresh caviar from Siberian sturgeon (Baerii) with…

    Cat. No. Fish species Net Weight Price
    MCS6 Siberian sturgeon 6g Quote
    MCS12 Siberian sturgeon 12g ¥7,560
    MCS20 Siberian sturgeon 20g ¥11,880
    MCS30 Siberian sturgeon 30g ¥16,740
    MCS50 Siberian sturgeon 50g ¥27,000
    MCS100 Siberian sturgeon 100g ¥48,600

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  • MIYAZAKI CAVIAR 1983 Bester for professional use

    Fresh caviar made from Bester sturgeon.

    Cat. No. Fish species Net Weight Price
    MCB6 Vestel sturgeon 6g Quote
    MCB20 Vestel sturgeon 20g Quote
    MCB30 Vestel sturgeon 30g Quote
    MCB50 Vestel sturgeon 50g Quote
    MCB100 Vestel sturgeon 100g Quote

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  • MIYAZAKI CAVIAR 1983 (12g) & Blinis Set

    12g of caviar, blinis, unsalted butter and a mother of pearl caviar spoon.

    Cat. No. Fish species Net Weight Price
    G12B Siberian sturgeon 12g ¥9,180

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  • 1983 J.CAVIAR Vodka

    Premium artisan vodka specially crafted for caviar

    Cat. No. Item Net Weight Price
    JCVKA750 Spirits (Vodka) 750ml ¥6,050
    JCVKA100 Spirits (Vodka) 100ml ¥1,210

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日本のクラフト・キャビア

1983 J.CAVIAR は、日本の感性から生まれたクラフト・キャビアのブランドです。
私たちは、豊かな自然と農村が広がる九州地方・宮崎県に16のファームを有し、
シロチョウザメ、バエリ、ベステル、ロシア、コチョウザメの5魚種を、
清廉な伏流水と健康的な飼料で、我が子を慈しむように育てています。

その素晴らしいファームのチョウザメから丁寧に採卵された魚卵は、
極限まで控えた少量の岩塩のみを加えた後、特別なベッドで心地よい眠りにつきます。
そして、魔法のようにその眠りを覚ますことなくテイスティングを行い、
熟成した旨味が十分に引き出された理想的なタイミングで、お客様のもとへお届けしています。
しかも、それを保存料や添加物を一切使用せず実現しています。
私たちは、この厳しい条件を年間を通じて満たすために、先端技術を駆使した、
この上なくクリーンな環境を維持できる加工場を設計し建設することから始めました。

私たちの創造への情熱はそれだけではありません。
キャビアを「魚の卵を熟成させたもの」と捉えることで、
日本食に受け継がれてきた伝統文化と、マッシュアップすることにもチャレンジしています。
例えば、京料理の基本となる昆布の繊細なミネラルを浸透させ、新たな魚卵の旨味を引き出したキャビア。
さらに、岩塩だけではなく、日本古来の大豆発酵調味料である醤油だけで熟成したキャビア。
今まで世界に存在しなかった、まったく新しいキャビアを、日本を代表する卓越した料理人と共創しています。

私たちの原点に遡ると、1983年キャビアの本場ロシアから友好の証として、
日本政府へ寄贈された200匹のベステルを、宮崎県水産試験場が導入したことに起因します。
私たちは、この1983年を日本のキャビア元年として捉え、感謝と誇りを持ってブランド名に冠しました。
2013年に初となる商品「宮崎キャビア1983」を世に送り出し、その3年後には、
G7伊勢志摩サミットにおいて訪日されたVIPをもてなす晩餐会で採用される栄誉をいただきました。
今では、日本を代表するキャビア・ブランドとして、国内の3つ星レストランを初め、
ニューヨーク、ラスベガス、香港など海外でも採用の輪が広がっています。

私たち、「1983 J.CAVIAR」はキャビアを通じて、世界中の文化とハーモニーを生む存在でありたい。
そして、キャビアをごく限られた人だけでなく、さらに多くの人のテーブルへと届けたい。
そう願いながら、この美しい輝きを放つ一粒のキャビアの宇宙と真摯に向き合い続けます。
挑戦と創造の結晶であるこのクラフト・キャビアは、あなたの幸福な一皿のためにあるのだから。

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History

Sturgeons first arrived in Miyazaki Prefecture in 1983.
30 years later, in 2013, Japan's only authentic aged caviar, “Miyazaki Caviar 1983” was created in Miyazaki.

  1. 1983年

    The Miyazaki Prefectural Fisheries Research Institute received Bester sturgeon certified by the Fisheries Agency

  2. 1988年

    The Miyazaki Prefectural Fisheries Research Institute produced the first caviar from sturgeon raised in Miyazaki

  3. 1991年

    The Miyazaki Prefectural Fisheries Research Institute succeeded in one of the very first artificial hatching of Bester sturgeon

  4. 2004年

    Succeeded in recreating the complete production cycle of white sturgeon
    White sturgeon farming started in the private sector

  5. 2011年

    Established a hatching technology for white sturgeon (Stable production system of 50,000 seedlings per year)

  6. 2013年

    4月
    Foundation of Miyazaki Caviar Business Cooperative
    11月
    First MIYAZAKI CAVIAR 1983 for sale

  7. 2016年

    5月
    MIYAZAKI CAVIAR 1983 served at the 42nd G7 Ise-Shima summit
    5月
    Becomes JAPAN CAVIAR, Inc.
    11月
    Construction of our head office and the processing and production plant, relocation of the main store

  8. 2017年

    3月
    First export to Hong Kong as Japanese caviar
    4月
    Received the highest award at the Japan Gift Award
    12月
    First export to Taiwan as Japanese caviar
  9. 2019年

    4月
    HACCP certification
    Full scale exports start to the USA